søndag 10. oktober 2010

Forskjellen på å "fortelle" og å "vise"

A) Mikael kommer bestandig syklenes til skolen om dagen med øretelefonene i ørene, og de dagene han ikke har de i er han som regel i dårlig humør. I klasserommet sitter han bakerst med bena på pulten og med øretelefonene i ørene og har volumet på det høyeste som mp3-spilleren klarer.
Mange i klassen klarer ikke å konsentrere seg pga. den høy brutale suselyden i bakgrunnen når de jobber. Den eneste timen de er av er i musikktimen, men da er det ikke lyden på mp3 spilleren som er problemet. Han er den mest aktive eleven i faget musikk, og drøyer ikke et sekund med å svare på spørsmål fra musikklæreren. 
Når timen er over er det rett på plass med øretelefonene, og volumet opp for fullt.


C) Endelig! Bjarne kom hjem fra skolen fredag ettermiddag og så frem til en herlig kveld. Han hadde invitert noen venner over til klokken fem slik at de kunne lage seg mat og dessert. Da de endelig hadde kommet begynte de straks på maten. De blandet sammen mel og vann og mange andre ingredienser. De strødde raspet ost oppå pizzaen og satte den i ovnen. Da oven peip var pizzaen ferdig. De åpnet stekeovnen og duften av pizzaen slo imot dem. De klarte ikke å holde fingrene unna fatet. Alle ville ha, men de klarte å dele opp pizzaen slik at alle fikk smake. Da foreldrene til Bjarne kom hjem gledet de seg til å smake restene av pizzaen, men det var ikke et eneste pizza stykke igjen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar